Leczo według Pati Sołtysik
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g Papryka
200 g Cukinia
150 g Pieczarki
300 g Pomidory
450 g Kiełbasa
120 g Biała cebula
70 g Cebula czerwona
500 ml Passata
100 ml Woda
3 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Masło
Sól i pieprz
1.5 łyżeczka Oregano
2 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
2 łyżeczka Papryka wędzona
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Warzywa dokładnie umyć. Paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Cebulę drobno siekamy, a kiełbasę kroimy w talarki.
Etap 3 /5
Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy w trybie średnie podsmażanie. Wrzucamy kiełbasę, przez 7 minut podsmażamy w trybie średnie podsmażanie.
Etap 4 /5
Wlewamy oliwę i dodajemy cebulę, pieczarki, cukinię, paprykę i pomidory. W trybie średnie podsmażanie mieszamy przez 8 min.
Etap 5 /5
Po tym czasie do Cook4me wlewamy passatę, wodę i dodajemy przyprawy. Gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 20 min.