Krupnik wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 48 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Mięso wołowe
100 g Boczek wędzony
2 Podudzia z kurczaka
400 g Ziemniak
200 g Kasza jęczmienna
200 g Marchew
100 g Masło
50 g Pietruszka
50 g Seler korzeniowy
50 g Cebula
40 g Cebula szalotka
30 g Por
6 Ziele angielskie
4 Liść laurowy
2 łyżeczka Czosnek granulowany
1 łyżeczka Kmin rzymski
1 łyżeczka Cząber
Pietruszka
Koperek
1 łyżka Olej
2.5 l Woda
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Warzywa dokładnie umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w talarki, a pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szalotkę, cebulę i pora posiekaj w piórka.
Etap 2 /4
Do Cook4me wlej łyżkę oleju, dodaj boczek, cebulę, szalotkę i pora. Podsmażaj przez 4 min mieszając.
Etap 3 /4
Włóż masło i je roztop. Dodaj ziemniaki, marchewkę i selera i mieszając podsmażaj przez 4 min.
Etap 4 /4
Dodaj mięso wołowe, podudzia z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe oraz pozostałe przyprawy i posiekany koperek i pietruszkę. Dosyp kaszę i wlej 2,5 l wody. Gotuj pod ciśnieniem przez 30 min.