Zupa koperkowa wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 g Ziemniak
250 g Marchew
2 Koperek
2 l Woda
500 ml Bulion
150 g Masło
300 ml Śmietana 18%
3 Liść laurowy
4 Ziele angielskie
Piramidka smaku
1 łyżeczka Czosnek granulowany
1 łyżeczka Sok z cytryny
0.5 łyżeczka Pieprz cytrynowy
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżeczka Bazylia
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotuj składniki. Pokrój ziemniaki w kostkę, a marchewkę w talarki.
Etap 2 /3
Do Cook4me włóż masło i rozpuść, a następnie dodaj ziemniaki i marchewkę. Podsmażaj przez 15 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /3
Wlej bulion oraz wodę, dodaj przyprawy, śmietanę i koperek, wymieszaj. Gotuj przez 12 min.