Kuskus z jajami na twardo
- Całkowity czas 27 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
370 g Drobny kuskus
6 łyżka Oliwa z oliwek
3 szt. Marchewki
3 szt. Cukinia
400 g Ciecierzyca
3 szt. Kiełbasa wegańska
6 szt. Jajka
1200 ml Bulion warzywny
1.5 łyżeczka Zioła do kuskusu
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Zrób dziurki na czubkach skorupek jaj.
Etap 3 /6
Podgrzej olej w Cook4Me. Polej nim kaszę (w misce). Wymieszaj.
Etap 4 /6
Do Cook4Me dodaj warzywa, kiełbasę, bulion, ciecierzycę i zioła. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Włóż jaja (nieobrane).
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Wlej bulion do kaszy. Odczekaj 5 minut. Podawaj z uprzednio obranymi jajami.