Krupnik wg Bronte
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 duże ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
0.5 kg mrożonej mieszanki warzywnej (marchew, brokuł, kalafior, groszek)
2 l bulionu warzywnego
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
1 łyżka suszonej pietruszki
1 cebula
1 łyżka oleju
śmietana
sól
pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Funkcja smażenie - 2 minuty. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 1 łyżeczce oleju.
Etap 2 /3
Funkcja gotowanie pod ciśnieniem - 10 minut. Ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pozostałe składniki dodać do cebuli. Zalać bulionem i gotować pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 3 /3
Doprawić do smaku. Można podawać z odrobiną śmietany.