Gulasz wg Bronte
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 łyżki oleju
1 kg mięsa gulaszowego
3 duże cebule
2 duże marchewki
1 łodyga selera naciowego
4 ziemniaki (opcjonalnie)
4 ząbki czosnku
200 ml bulionu wołowego
500 g passaty pomidorowej
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki: Mięso, ziemniaki i cebulę pokrój w dużą kostkę a marchewki i selera w talarki.
Etap 2 /4
Cebulę, mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek podsmaż na oleju przez 10 minut.
Etap 3 /4
Dodaj warzywa, passatę oraz bulion. Gotuj pod ciśnieniem przez 30 minut.
Etap 4 /4
Podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki i kleksem gęstej śmietany. SMACZNEGO!!!