Krewetki w sosie sriracha z miodem i smażonym ryżem
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
SKŁADNIKI SOSU:
85 g Miód
50 g Majonez
2 łyżeczka Sriracha
1 łyżka Sos sojowy
SKŁADNIKI KREWETEK:
1 Jajko
60 g Mąka
450 g Krewetki
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
SKŁADNIKI RYŻU:
400 g Gotowany ryż
200 g Mrożone warzywa (marchewki, brokuły, kukurydza)
7 cl Sos sojowy
1 łyżka Olej
2 Jajka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
W naczyniu wymieszaj miód, majonez, sos sriracha oraz sos sojowy. Odstaw na bok. W głębokim naczyniu ubij jajko. Do drugiego głębokiego naczynia wsyp mąkę. Zanurz krewetki w jajku, obtocz w mące.
Etap 2 /8
W naczyniu wymieszaj ugotowany ryż z warzywami, sos sojowy i olej. Dodaj jajka i wymieszaj ponownie.
Etap 3 /8
Activate bowl 1. Place the prawns tightly on the plate. Brush them with olive oil.
Etap 4 /8
Activate bowl 2. Place the rice in the bowl.
Etap 5 /8
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.
Etap 6 /8
W połowie gotowania wstrząśnij koszem, aby wymieszać smażony ryż.
Etap 7 /8
Upewnij się, że ryż jest dobrze ugotowany, a w razie potrzeby gotuj jeszcze przez kilka minut.
Etap 8 /8
Podawaj krewetki z ryżem. Możesz również podać je z ostrym sosem.