Grillowane krewetki królewskie w maślanym sosie z czosnkiem i pietruszką
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
12 szt. krewetki
100 g Masło
2 goździk ząbek czosnku
2 łyżka pietruszka
1 szt. cytryna
sól
pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Włącz grill. Wybierz program Owoce morza i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść krewetki na grillu i zamknij go. Piecz do czasu, aż na ekranie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone” lub dopóki kontrolka nie zaświeci się na pomarańczowo.
Etap 2 /3
W międzyczasie roztop masło w rondlu na małym ogniu. Dodaj obrane i posiekane ząbki czosnku, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę, sól i pieprz i pozostaw na małym ogniu, dopóki krewetki się nie ugotują.
Etap 3 /3
Podawaj z sosem maślanym.