Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 godz.
  • Studzenie
    35 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Piersi z kaczki

  • Aby przyrządzić marynatę:

  • 11 cl Sos ostrygowy

  • 9 cl Sos sojowy

  • 0.5 łyżka Quatre épices

  • 3 łyżka Miód

  • 1 łyżka Czosnek w proszku

  • Aby przyrządzić sos:

  • 3 łyżka Miód

  • 13 cl Woda

  • 0.5 łyżka Quatre épices

  • Aby przygotować ryż:

  • 250 g Ryż jaśminowy

  • 25 cl Woda

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżeczka Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Osusz piersi z kaczki. W małej misce wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, quatre épices, miód i czosnek w proszku. Włóż pierś z kaczki do sosu, skórą do góry. Przykryj i pozostaw na noc w lodówce.

  • 2 Piersi z kaczki
  • 11cl Sos ostrygowy
  • 9cl Sos sojowy
  • 0.5łyżka Quatre épices
  • 3łyżka Miód
  • 1łyżka Czosnek w proszku

Etap 2 /8

Przygotuj sos. W małej misce wymieszaj miód, wodę i quatre épices.

  • 3łyżka Miód
  • 13cl Woda
  • 0.5łyżka Quatre épices

Etap 3 /8

W dużej misce umyj ryż kilka razy. Do miarki kuchennej wlej wodę i olej, wsyp sól, a następnie podgrzewaj w mikrofalówce przez 3 minuty. Przesyp ryż do tortownicy, która zmieści się w szufladzie 2 robota kuchennego. Zalej wodą, wymieszaj i przykryj folią aluminiową.

  • 250g Ryż jaśminowy
  • 25cl Woda
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżeczka Sól

Etap 4 /8

Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Upewnij się, że płyta znajduje się w szufladzie 1. Wybierz program GRILL, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 20 minut. Nie wrzucaj składników do miski – urządzenie zacznie się automatycznie nagrzewać. Włącz szufladę 2. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 35 minut. Połóż ryż na płycie w szufladzie 2.

Etap 5 /8

Naciśnij SYNC, a łosoś i fasolka ugotują się w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.

Etap 6 /8

Wyemitowanie dźwięku i pojawienie się komunikatu „Dodaj” na wyświetlaczu oznaczają, że cykl nagrzewania grilla dobiegł końca. Umieść kaczkę na płycie w szufladzie 1, skórą do góry.

Etap 7 /8

W połowie gotowania polej kaczkę sosem. Wymieszaj ryż. Upewnij się, że ryż całkowicie wchłonął wodę, a w razie potrzeby gotuj jeszcze przez 3 minuty. Upewnij się, że kaczka jest dobrze upieczona, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.

Etap 8 /8

Pokrój kaczkę na plasterki i natychmiast podawaj z sosem i ryżem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
28 min.

Pierś z kaczki w jabłkach

ratings.NaN

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pierś z kaczki w jabłkach
Tefal
Tefal
19 min.

Pierś z kaczki z mirabelkami

ratings.NaN

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pierś z kaczki z mirabelkami
Tefal
Tefal
1 godz. 5 min.

Pierś z kaczki z frytkami z batatów

ratings.NaN

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pierś z kaczki z frytkami z batatów
Tefal
Tefal
1 godz. 40 min.

Pierś z kaczki z marchewkowymi frytkami

ratings.NaN

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pierś z kaczki z marchewkowymi frytkami
Tefal
Tefal
13 min.

Łosoś w sosie z białymi szparagami

ratings.4.3

5 Recenzje

Pierś z kaczki po chińsku w sosie barbecue z białym ryżem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Łosoś w sosie z białymi szparagami