Pikantna fasolka szparagowa
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.1 kg Świeża fasolka szparagowa z łodyżką
3 Sok z pomarańczy
3 łyżka Olej sezamowy
3 łyżeczka Sos sojowy
3 łyżeczka Ocet ryżowy
2 goździk Czosnek
1.5 łyżeczka Płatki chili
3 łyżka Ziarna sezamu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużej misce wymieszaj fasolkę szparagową, sok pomarańczowy, olej sezamowy, sos sojowy, ocet ryżowy, posiekany czosnek i płatki chili. Dobrze wymieszaj i marynuj przez 5 minut.
Etap 2 /5
Włóż fasolkę szparagową do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /5
W połowie gotowania wstrząśnij koszem, aby wymieszać fasolkę, a następnie dodaj ziarna sezamu.
Etap 4 /5
Upewnij się, że marchewki są upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast z karmelizowanym łososiem z pomarańczami.