Krem kokosowy z awokado i bananem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g awokado
100 ml mleczko kokosowe
120 g banan
1 łyżka Cukier
0.5 łyżeczka sok z cytryny
Kakao w proszku
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Obierz awokado i banana, a następnie potnij na duże kawałki.
Etap 2 /8
Do blendera dodaj banana, połowę mleczka kokosowego, połowę cukru i sok z cytryny.
Etap 3 /8
Ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go.
Etap 4 /8
Przelej wszystko do misek, opłucz miskę blendera i wysusz ją.
Etap 5 /8
Dodaj awokado, pozostałe mleczko kokosowe i pozostały cukier do blendera.
Etap 6 /8
Ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go.
Etap 7 /8
Przelej wszystko do miseczek z kremem z kokosa i awokado, tak aby powstały dwie oddzielne warstwy.
Etap 8 /8
Ozdób szczyptą kakao i podawaj od razu.