Wołowina w stylu koreańskim
- Całkowity czas 55 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Karkówka wołowa
120 g Cebula
12 cl Sos sojowy
50 g Brązowy cukier
18 cl Bulion wołowy
4 goździk Czosnek
2 łyżka Olej sezamowy
2 łyżka Ocet ryżowy
2 łyżka Imbir
2 łyżka Sos Gochujang
2 łyżka Nasiona sezamu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Posiekaj cebulę.
Etap 3 /5
Do miski włóż wszystkie składniki oprócz białego sezamu.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco i posyp białym sezamem.