Śniadanie w stylu angielskim
- Całkowity czas 34 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Kiełbaski z szynki
4 Plastry bekonu
2 Jajka
0.5 Puszki fasolki gotowanej z puszki
1 Puszka pomidorów krojonych z puszki
0.5 Cebuli
4 Duże pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka Suszonego tymianku
1 łyżeczka Cukru
1 łyżeczka Ostrej papryki
1 łyżeczka Mielonego kminku
Sól i pieprz do smaku
Akcesoria
Snacking & Baking XL Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /6
OptiGrill rozkładamy na płasko. Jedną płytę grillową wymieniamy na formę do pieczenia.
Etap 2 /6
W formie na 1 łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebulę, aż się lekko zrumieni. Program M (well done)
Etap 3 /6
Do podsmażonej cebuli dodajemy wcześniej przepłukaną fasolkę i smażymy 3-4 min.
Etap 4 /6
Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dodajemy tymianek, ostrą paprykę i kminek, smażymy i co jakiś czas mieszamy.
Etap 5 /6
W międzyczasie na płytę grillową wykładamy ponacinane kiełbaski i grillujemy ok. 4 min z każdej strony. Po 2 min dodajemy bekon i połówki pomidorów i smażymy po 2- 3 min z każdej strony. Po upieczeniu przekładamy na talerz.
Etap 6 /6
W sosie z fasolka robimy 2 wgłębienia i wbijamy jajka. Zamykamy grilla na 3 do 4 min, aby jajka się usmażyły. Przekładamy na talerz.