Bolognese w stylu szefa kuchni
- Całkowity czas 55 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
240 g Wołowina
0.5 Cebula
100 g Marchew
300 g Pomidor
50 ml Czerwone wino
50 g Bekon
Sól
1 łyżka Olej
1 Czosnek
30 g Seler
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój cebulę.
Etap 3 /8
Zmiażdż czosnek.
Etap 4 /8
Wlej olej do misy.
Etap 5 /8
Przyrumień mięso. Dodaj bekon, cebulę i marchew.
Etap 6 /8
Wlej wino. Dodaj pokrojone pomidory i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 7 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /8
Podawaj z makaronem.