Kasztanowy fondant czekoladowy
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
450 g Masło
600 g Czekolada
600 g Pasta z kasztanów
300 g Cukier
12 Jajka
300 g Mąka
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Połam czekoladę na kawałki do nieprzywierającej formy, a następnie dodaj masło. Włóż nieprzywierającą formę do Cake Factory i piecz zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 2 /4
Przez dłuższy czas ubijaj jajka i cukier w misce. Dodaj mus kasztanowy, a potem czekoladę i roztopione masło.
Etap 3 /4
Na koniec wmieszaj mąkę. Wlej masę do naczynia. Wstaw formę do Cake Factory.
Etap 4 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie. Wyjmij formę z Cake Factory. Odczekaj 10 minut przed wyjęciem z formy. Gotowe!