Kaszotto
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 piersi kurczaka
200 g kaszy jęczmiennej
1 papryka czerwona
1 duża marchewka
150 g pieczarek
130 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 cebula czerwona
1 łyżka oleju
500 ml bulionu drobiowego
sól, papryka słodka mielona, suszony tymianek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Piersi kurczaka pokrój w kostkę, posyp solą, mieloną papryką i suszonym tymiankiem. Paprykę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki, cebulę w piórka.
Etap 2 /4
Do garnka wlej olej, przełóż pokrojoną pierś kurczaka i podsmaż.
Etap 3 /4
Dodaj paprykę, marchew, cebulę, pieczarki, fasolkę, wlej bulion, wsyp kaszę. Wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Dopraw solą. Możesz posypać pokrojoną natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub podać z ogórkiem kiszonym pokrojonym w plasterki.