Kaszotto z indykiem, porem i pieczarkami
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g kaszy gryczanej
400 g pieczarek
350 g fileta z piersi indyka
1 por
1 szalotka
100 g masła klarowanego
500 ml bulionu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 szczypta chili
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotuj składniki: pokrój indyka w drobną kostkę, pora i szalotkę w półplastry. Pieczarki pokrój w plasterki.
Etap 2 /3
Rozpuść połowę masła i podsmaż kaszę, pora i szalotkę przez ok. 2 minuty. Dorzuć pieczarki, indyka, resztę masła, sól, pieprz i chili. Smaż jeszcze 3 minuty, co chwilę mieszając.
Etap 3 /3
Zalej składniki bulionem, wymieszaj i gotuj pod ciśnieniem.