Kaszotto z bobem i kurczakiem
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Kasza pęczak
450 g Bób mrożony
500 g Filet z piersi kurczaka
100 g Szpinak świeży
100 g Pomidory suszone
750 ml Woda lub bulion
1 łyżka Oliwa z oliwek
250 g Ser typu feta
Pieprz
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Kaszę dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą. Pokrój kurczaka w kostkę. Liście szpinaku możesz poszatkować. Pokrój pomidory.
Etap 2 /5
Wlej oliwę do Cook4me. Podsmaż kurczaka (ok. 4-5 minut).
Etap 3 /5
Dodaj do garnka kaszę i dokładnie wymieszaj. Wlej wodę, dodaj suszone pomidory, szpinak, mrożony bób. Całość dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Otwórz ostrożnie pokrywę. Dodaj pokruszony ser feta. Całość dokładnie wymieszaj (powstanie kremowy sos). Dopraw według uznania pieprzem i solą. Przed podaniem odczekaj ok. 15 min (w tym czasie kasza wchłonie nadmiar wody).