Kapusta duszona z orzechami w sosie klonowym
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Kapusty włoskiej
100 g Orzechów włoskich
100 ml Białego wina
100 ml Syropu klonowego
50 ml Sosu sojowego
Sól, pieprz
50 ml Oleju
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Kapustę kroimy na duże kawałki (np. główkę na 4 części). Oddzielamy liście, aby powstały duże płaty.
Etap 2 /4
W Cook4me włączamy smażenie. Do rozgrzanej misy wlewamy olej, wrzucamy orzechy, a na wierzch kapustę. Całość smażymy 4 minuty mieszając co minutę.
Etap 3 /4
Do przesmażonej kapusty dodajemy białe wino, sos sojowy i syrop klonowy. Całość mieszamy i ustawiamy gotowanie pod ciśnieniem w trybie express przez 7 minut.
Etap 4 /4
Kapustę przekładamy na talerz i serwujemy np. z wędzoną mozzarellą.