Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Kapusta duszona z grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Kapusty

  • 300 g Pieczarek

  • 40 ml Oleju

  • 15 g Suszonych namoczonych podgrzybków

  • 80 ml Sosu sojowego

  • 1 łyżeczka Świeżo mielonego pieprzu

  • 60 g Masła

  • 100 ml Wody

  • 1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Kapustę dzielimy na ćwiartki wycinamy głąb. Każdą ćwiartkę listkujemy.

Etap 2 /4

Pieczarki siekamy i podsmażamy na oleju (mocne smażenie 3 minuty), dodajemy namoczone grzyby, sos sojowy i masło.

Etap 3 /4

Wrzucamy kapustę, mieszamy, zalewamy wodą i gotujemy pod wysokim ciśnieniem 10 minut.

Etap 4 /4

Do gotowej gorącej kapusty dokładamy łyżeczkę mąki ziemniaczanej, energicznie mieszając do lekkiego zagęszczenia. Podajemy na ciepło.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
25 min.

Kapusta z grzybami

Review 5 stars (average)

3 Recenzje

Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Kapusta z grzybami
Tefal
Tefal
5 min.

Wigilijna kapusta z grochem i grzybami

ratings.NaN

Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Wigilijna kapusta z grochem i grzybami
Tefal
Tefal
18 min.

Zupa udon z grzybami

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Zupa udon z grzybami
Tefal
Tefal
27 min.

Duszona wieprzowina z tofu

ratings.4.4

3 Recenzje

Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Duszona wieprzowina z tofu
Tefal
Tefal
46 min.

Pizza z grzybami

ratings.NaN

Kapusta duszona z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pizza z grzybami