Kapusta duszona z grzybami
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Kapusty
300 g Pieczarek
40 ml Oleju
15 g Suszonych namoczonych podgrzybków
80 ml Sosu sojowego
1 łyżeczka Świeżo mielonego pieprzu
60 g Masła
100 ml Wody
1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Kapustę dzielimy na ćwiartki wycinamy głąb. Każdą ćwiartkę listkujemy.
Etap 2 /4
Pieczarki siekamy i podsmażamy na oleju (mocne smażenie 3 minuty), dodajemy namoczone grzyby, sos sojowy i masło.
Etap 3 /4
Wrzucamy kapustę, mieszamy, zalewamy wodą i gotujemy pod wysokim ciśnieniem 10 minut.
Etap 4 /4
Do gotowej gorącej kapusty dokładamy łyżeczkę mąki ziemniaczanej, energicznie mieszając do lekkiego zagęszczenia. Podajemy na ciepło.