Pancakes rollsy z sosem klonowym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
200 g Jogurtu naturalnego
150 g Mąki krupczatki
1 Jajko
0.5 łyżeczka Sody
1 łyżka Cukru pudru
100 ml Syropu klonowego
50 g Masła
Owoce sezonowe
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Jogurt mieszamy z jajkiem i cukrem. Następnie dodajemy mąkę oraz sodę. Całość delikatnie mieszamy do uzyskania puszystej jednolitej masy.
Etap 2 /5
Płyty grillowe zamieniamy na formę do pieczenia. W ustawieniach manualnych rozgrzewamy go do temperatury 210°C.
Etap 3 /5
Po rozgrzaniu, na powierzchnię formy wykładamy całą masę i rozsmarowujemy równo, tak, żeby powstał duży placek. Zamykamy pokrywę. Grillujemy przez 5 minut.
Etap 4 /5
Po otwarciu pokrywy polewamy z góry placek syropem klonowym. Następnie układamy plasterki masła do rozpuszczenia. Po 30 sekundach gotowy placek zwijamy w rulon i wyciągamy na półmisek, polewając resztką sosu z formy.
Etap 5 /5
Podajemy z owocami i cukrem pudrem.