Wigilijna kapusta z grochem i grzybami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Odsączonej kapusty kiszonej
300 g Grochu
100 g Suszonych borowików
4 Liście laurowe
6 Ziarenek ziela angielskiego
4 Goździki
1 l Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /4
Do miski wlewamy 500 ml wody i wrzucamy grzyby. Moczymy przez 1 h.
Etap 3 /4
Do misy Cook4me wlewamy 500 ml wody i wrzucamy groch. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 15 minut.
Etap 4 /4
Dodajemy kapustę oraz grzyby z wodą. Przyprawiamy i gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 20 minut.