Kalafior w sosie beszamelowym
- Całkowity czas 29 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Różyczki kalafiora
6 szt. Duże umyte jaja
75 g Mąka
75 g Masło
1 l Mleko
1 szt. Gałka muszkatołowa
1 szczypta Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Umyj i przetnij kalafiora na pół.
Etap 3 /7
Do Cook4Me włóż masło.
Etap 4 /7
Rozpuść masło. Dodaj mąkę i zamieszaj. Dodaj zimne mleko i mieszaj do zagęszczenia. Przypraw.
Etap 5 /7
Wyjmij sos z Cook4Me. Do Cook4Me wlej 200 ml wody, a następnie włóż kalafiora do koszyka do gotowania na parze. Dopraw solą. Połóż jajka na wierzchu.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
W naczyniu żaroodpornym ułóż kalafiora, jajka bez skorupek, beszamel i ser. Zapiecz w piekarniku i podawaj.