Jajeczne muffiny z pieczarkami
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
12 Jajko
240 g Pieczarka
8 g Oregano
0.5 pęczek Szczypiorek
20 g Olej rzepakowy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pieczarki myjemy i kroimy w grubsze plastry.
Etap 2 /6
W garnku rozgrzewamy olej/oliwę̨ i dodajemy pieczarki. Smażymy przez kilka minut, aż̇ pieczarki przestaną być́ surowe, a woda odparuje.
Etap 3 /6
Jajka wbijamy do miski, dodajemy dużą̨ szczyptę̨ soli i pieprzu, oregano, posiekany szczypiorek, rozmącamy widelcem. Dodajemy pieczarki.
Etap 4 /6
Kokilki smarujemy w środku olejem. Zalewamy rozmąconym jajkiem.
Etap 5 /6
Pieczemy pod nakładką Extra Crisp w temperaturze 190°C przez ok. 15 minut.
Etap 6 /6
Podajemy z pieczywem i ulubionymi warzywami.