Muffiny z jagodami
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
220 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia (5 g)
2 Jajka
160 g Cukier trzcinowy
120 g Roztopione masło
60 ml Śmietana
200 g Jagody, umyte i wysuszone
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W drugiej misce ubij jajka i cukier do momentu aż masa stanie się biała i spieniona. Dodaj kwaśną śmietanę.
Etap 2 /7
Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 3 /7
Do miski dodaj roztopione masło, a następnie mąkę i proszek do pieczenia, które zostały już wymieszane.
Etap 4 /7
Dodaj jagody i wymieszaj.
Etap 5 /7
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 7 /7
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z blach.