Golonka w warzywach
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.2 kg Golonka
2 Marchewka
0.5 Seler
1 Pietruszka
1 l Woda
0.5 Por
Pieprz w ziarnach
Ziele angielskie
Liść laurowy
1 łyżka Soli
1 szczypta Papryka mielona ostra
2 szczypta Papryka mielona slodka
3 szczypta Czosnek niedźwiedzi suszony
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłukać golonka pod zimna wodą, ułożyć w garnku.
Etap 2 /4
Pokroić warzywa wedle uznania (w plasterki, w kostkę lub w słupki) i wsypać do garnka.
Etap 3 /4
Dodać przyprawy, kilka ziaren pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe, paprykę mieloną, czosnek niedźwiedzi, sól.
Etap 4 /4
Wlać 1 litr wody.