Wieprzowe golonki w miodzie
- Całkowity czas 48 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 38 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Golonka wieprzowa
1 Marchewka, obrana i pokrojona w małą kostkę
2 łyżka Miód
1 łyżka Oliwa z oliwek
100 ml Piwo
200 ml Woda
1 Szalotka, obrana i posiekana
1 gałąź Tymianek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej i miód do misy.
Etap 3 /6
Zrumień golonki ze wszystkich stron. Odstaw. Dodaj szalotki i marchewki i pozwól im się gotować.
Etap 4 /6
Połóż golonki na marchewkach i wlej piwo, wodę i tymianek. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj.