Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filety dorsza (ok. 330g)
1 papryka czerwona
4 marchewki
250 g fasolki szparagowej zielonej ( może być mrożona)
100 g przecieru pomidorowego (2 małe słoiczki)
500 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz
pieprz cytrynowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Paprykę pokrój w cienkie paski, marchew zetrzyj na tarce (grube oczka).
Etap 3 /7
Do misy włóż składniki i wymieszaj:
Etap 4 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /7
Na warzywa połóż doprawione solą i pieprzem cytrynowym kawałki ryby.
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Podawaj z duszonymi ziemniakami, kopytkami lub ryżem.