Duszona wieprzowina z tofu
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Polędwica wieprzowa
150 g Tofu
0.33 łyżeczka Mielony pieprz syczuański
0.5 łyżka Olej arachidowy
2 szt. Cebule dymki
1.5 łyżka Sos sojowy
1.5 szt. Świeży imbir
0.5 łyżka Płynny miód
2 łyżka Ocet ryżowy
40 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj i posiekaj drobno cebulę dymkę.
Etap 3 /8
Umyj i pokrój imbir na cienkie paski.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
Etap 5 /8
Usmaż cebulę z imbirem i pieprzem. Przyrumień wieprzowinę z każdej strony, w razie potrzeby partiami.
Etap 6 /8
Wymieszaj sos sojowy z octem, miodem i wodą. Zalej nim mięso. Dodaj tofu i wymieszaj.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj z ryżem lub warzywami.