Drobiowa zupa gulaszowa
- Całkowity czas 34 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Mięso z kurczaka
400 g Ziemniaków
300 g Pieczarek
1 Marchewka
1 Papryka
350 g Cukinii
2 Średnie cebule
500 ml Bulionu
300 ml Passaty pomidorowej
2 Ząbki czosnku
Garść natki
2 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Papryki wedzonej
1 łyżeczka Majeranku
Olej
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Kroimy warzywa oraz mięso.
Etap 2 /4
Rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodaj pokrojone mięso z uda i przyprawione solą, pieprzem, papryką wędzoną i pełną łyżeczka słodkiej papryki. Podsmażamy 2-3 minuty.
Etap 3 /4
Po tym czasie dodajemy pozostałe warzywa: ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew, cukinię oraz pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy przyprawy: słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz. Całość zamieszaj. Gotujemy pod ciśnieniem 6 minut.
Etap 4 /4
Dopraw do smaku. Posyp natką pietruszki.