Klopsiki w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 25 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 szt. Pulpety mięsne
0.5 szt. Czerwona cebula
250 g Pomidory
1 łyżka Nasiona granatu
1 łyżeczka Ocet jabłkowy
1 łyżeczka Cukier trzcinowy
1 łyżka Musztarda angielska
0.5 łyżeczka Mieszanka przypraw
1 łyżka Olej
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj i drobno pokrój pomidory.
Etap 3 /8
Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4Me.
Etap 5 /8
Podsmaż pulpety, w razie potrzeby w kilku partiach. Włóż je po jednej stronie koszyka do gotowania na parze. Dodaj cebulę i gotuj przez 5 minut.
Etap 6 /8
Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj. Połóż koszyk do gotowania na parze z pulpetami mięsnymi na górze.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Włóż kulki mięsne do sosu. Podawaj.