Muszelki z mięsem w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 18 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g makaronu muszelki
1 l wody
2 łyżeczka soli
1 łyżeczka Vegety
400 g pomidorów pelati w soku pomidorowym (jedna puszka)
2 cebule
1 ząbek czosnku
duża garść czarnych oliwek bez pestek
500 g mięsa z udek kurczaka
2 łyżka oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój na niewielkie kawałki mięso z udek kurczaka. Posiekaj cebulę i czosnek.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie, mieszając, rozgniecione pomidory pelati z sokiem pomidorowym (zawartość jednej puszki), z cebulą i czosnkiem. Po około dwóch minutach dodaj mięso i podsmaż je aż zbieleje. Pod koniec smażenia dodaj sól. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, oliwki i Vegetę do smaku. Poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i wymieszaj danie. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji wymieszaj danie.