Dorsz w skorupce ze szparagami
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Szparagi
500 g Dorsz lub wątłusz o grubości około 2 cm
60 g Bułka tarta
40 g Roztopione masło
30 g Parmezan
2 łyżka Posiekana pietruszka
1.5 łyżka Musztarda
1 łyżka Olej roślinny
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Odetnij twarde części szparagów. Wrzuć szparagi do wrzącej, osolonej wody i gotuj je przez 3 minuty. Odsącz je i włóż do formy do pieczenia. Dodaj olej, sól i pieprz. Wymieszaj, aby pokryć całe szparagi, a następnie ułóż pojedynczą warstwę na spodzie formy do pieczenia.
Etap 2 /5
Pokrój rybę na 4 równe kawałki. Ułóż je na szparagach.
Etap 3 /5
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, posiekaną pietruszkę i roztopione masło. Posmaruj górną powierzchnię filetów rybnych musztardą, posyp ziołową bułką tartą i dobrze dociśnij, aby upewnić się, że przylega.
Etap 4 /5
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 8 minut.
Etap 5 /5
Podawaj od razu.