Dorsz w pomidorach
- Całkowity czas 13 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
560 g fileta z dorsza czarnego
400 g pomidorów malinowych
270 g cebuli białej
3 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka majeranku
2 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka soli
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Dorsza podzielić na 6 mniejszych kawałków, przyprawić z obu stron solą, pieprzem i majerankiem.
Etap 2 /5
Cebulę pokroić w piórka. Pomidory pokroić w plastry.
Etap 3 /5
Wlać oliwę na dno misy, ułożyć 3 kawałki ryby, na rybę rozłożyć połowę cebuli. Cebulę posolić (0.5 łyżeczki soli), następnie rozłożyć połowę pomidorów i posypać łyżeczką ziół prowansalskich.
Etap 4 /5
Ułożyć drugą warstwę: ryba, cebula + 0.5 łyżeczki soli, pomidory + 1 łyżeczka ziół prowansalskich.
Etap 5 /5
Zamknąć pokrywę, ustawić gotowanie pod ciśnieniem na 8 min.