Czekoladowy lukier
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g czekolada do gotowania z zawartością kakao 55%
100 g Masło
2 Jajka
75 g Cukier
40 g mąka
Masło do wysmarowania formy
Brązowy cukier do wyłożenia formy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokryj okrągłą formę masłem i brązowym cukrem. Nagrzej piekarnik do 200°C.
Etap 2 /5
Roztop razem masło i czekoladę (w mikrofalówce lub garnku do kąpieli wodnej).
Etap 3 /5
Przelej masło z czekoladą do blendera, a następnie dodaj pozostałe składniki we wskazanej kolejności.
Etap 4 /5
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na jedną minutę. Uruchom program.
Etap 5 /5
Po zakończeniu programu przelej wszystko do formy. Piecz przez 20 minut.