Czekoladowe fondanty
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
130 g Mąka z orzechów laskowych
30 g mąka
260 g mąka
1 łyżeczka proszku do pieczenia (6 g)
130 g Cukier trzcinowy
60 ml Olej (60 g)
320 ml Mleko (320 g)
20 ml ocet z białego wina (20 g)
2 szczypta Sól
180 g Czekolada do smarowania
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do rondla dodaj mleko, cukier, olej oraz 2 szczypty soli i doprowadź do wrzenia. Kiedy masa zacznie się gotować, zmniejsz ogień i dodaj mąkę mieszając, aż zgęstnieje. Wyłącz palnik.
Etap 2 /5
Dodaj mąkę z orzechów laskowych i ocet, następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /5
Każde zagłębienie na babeczki wypełnij masą do połowy. Zrób małe zagłębienie na środku i dodaj łyżeczkę czekoladowej pasty. Zalej resztą masy. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Przed wyjęciem z formy pozostaw 15 minut do ostygnięcia, a następnie podaj.