Bezglutenowe wegańskie fondanty czekoladowe
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
60 ml Olej
200 ml Mleko sojowe
70 g Cukier
200 g Czekolada
10 g Mąka
60 g Mąka
1 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posiekaj czekoladę na małe kawałki i włóż do dużej misy.
Etap 2 /6
Do rondla dodaj olej, mąkę gryczaną i sól, doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Dodaj mleko sojowe i cukier, nadal mieszając, aż masa zagęści się.
Etap 3 /6
Wlej masę na kawałki czekolady. Pozostaw na 1 minutę, a następnie delikatnie mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Dodaj pozostałą mąkę. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Rozdziel masę równo do foremek i umieść je w Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremek. Podawaj na ciepło, póki czekolada w środku jest jeszcze płynna.