Wegańskie ciastka czekoladowe
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
35 unit
20 g Nasiona chia
5 cl Woda
190 g Miękkie masło wegańskie
200 g Brązowy cukier
1 cl Syrop z agawy lub syrop klonowy
16 g Cukier waniliowy
300 g Mąka
4 g Proszek do pieczenia
1 szczypta Sól
200 g Dropsy czekoladowe
Akcesoria
Trzepaczka flex Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Etap 2 /8
W małej miseczce wymieszaj łyżką nasiona chia z wodą i pozostaw do namoczenia na około 10 minut.
Etap 3 /8
W misie robota umieść miękkie wegańskie masło i cukier. Naciśnij "Start".
Etap 4 /8
Dodaj do misy nasiona chia, syrop z agawy i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".
Etap 5 /8
Następnie dodaj do misy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Naciśnij "Start".
Etap 6 /8
Na koniec umieść w misie dropsy czekoladowe i naciśnij "Start".
Etap 7 /8
Za pomocą łyżki lub gałkownicy formuj z ciasta kulki w odstępach około 5–6 cm na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Etap 8 /8
Ciastka piecz w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni przez maksymalnie 15 minut, inaczej wyjdą zbyt twarde.