Czekoladowa gryczanka z gruszką
- Całkowity czas 3 min.
- 3 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 ml Mleka lub napoju roślinnego
200 ml Wody
100 g Kaszy gryczanej niepalonej (białej)
4 łyżeczka Erytrolu lub cukru
Soli
50 g Gorzkiej czekolady
2 łyżka Ulubionych orzechów
Cynamon
Gruszka
Miodu lub syropu klonowego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do Cook4Me wlej mleko oraz wodę. Dodaj kaszę gryczaną, erytrol lub cukier oraz szczyptę soli.
Etap 2 /5
Zamknij pokrywę Cook4Me i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 3 /5
Gruszkę pokrój w kostkę i wrzuć ją na patelnię. Dodaj łyżeczkę miodu lub syropu klonowego. Posyp cynamonem i duś aż będzie miękka.
Etap 4 /5
Po zakończeniu gotowania, otwórz Cook4Me i dodaj posiekaną czekoladę. Wymieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Etap 5 /5
Gryczankę przełóż do miseczek. Podawaj z duszoną gruszką oraz posiekanymi orzechami.