Wegańskie muffinki z gruszką
- Całkowity czas 48 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
375 g Mąka
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Soda oczyszczona
180 g Cukier biały
300 g Konfitura z gruszki
120 ml Olej
30 ml Sok z cytryny
3 szt. Gruszki
3 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W dużej misce wymieszaj trzepaczką konfiturę, olej, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli.
Etap 2 /7
Obierz gruszki, usuń pestki i pokrój je w kostkę.
Etap 3 /7
Dodaj suche składniki, przesiewając je do dużej miski. Ubijaj.
Etap 4 /7
Dodaj pokrojone w kostkę gruszki. Wymieszaj drewnianą łyżką.
Etap 5 /7
Rozdziel masę równo pomiędzy 6 foremek i wstaw do Cake Factory.
Etap 6 /7
Piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia na kilka minut przed wyjęciem z formy.