Chrupiące grillowane szparagi
- Całkowity czas 33 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 łyżka Musztarda
8 łyżka Oliwa z oliwek
4 cl Woda
0.75 Cytryna
1.5 goździk Czosnek
1.5 łyżka Kapar
4.5 filet Anchois
36 Szparag
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
1.5 łyżka Kapar
1.5 łyżka Bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Za pomocą małego noża usuń „łuski” ze szparagów. Oderwij twarde końcówki. Skrop szparagi oliwą i posól.
Etap 2 /4
Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu połóż połowę szparagów na grillu i grilluj przez 4 minuty. Gotowe szparagi ułóż na talerzu i przygotuj pozostałe szparagi.
Etap 3 /4
W małej misce zblenduj wszystkie składniki na sos na gładką masę.
Etap 4 /4
Połóż sos na grillowanych szparagach i posyp kaparami i liśćmi bazylii. Podawaj od razu.