Chilli sin carne z guacamole i nachos
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Oliwy
1 Cebula
1 Papryka czerwona
2 Puszki fasoli czerwonej lub czarnej
1 Puszka pomidorów krojonych
200 ml Wody
1 łyżeczka Kminu rzymskiego
1 łyżeczka Papryki wędzonej
2 Kostki gorzkiej czekolady
Chilli
2 Dojrzałe awokado
1 Limonka
Świeża kolendra
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.
Etap 2 /6
Rozpocznij od włączenia funkcji smażenia w Cook4Me. Dodaj 1 łyżkę oliwy. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj posiekaną cebulę oraz paprykę. Smaż, mieszając, przez około 3 minuty, aż cebula zacznie się szklić.
Etap 3 /6
Do Cook4me dodaj pomidory w puszce, opłukaną fasolę, wodę, przyprawy oraz posiekaną czekoladę gorzką.
Etap 4 /6
Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /6
Przygotuj guacamole. Awokado przekrój na pół. Wyjmij pestkę i wyjmij miąższ łyżką. Rozgnieć widelcem w miseczce. Dodaj sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Opcjonalnie możesz doprawić posiekaną cebulką, kolendrą i chilli.
Etap 6 /6
Gotowe chilli podawaj z guacamole oraz nachosami. Posyp posiekaną kolendrą.