Nadziewane hamburgery z nachos i boczkiem
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 szt. bułki hamburgerowe
300 g mielona wołowina
4 kawałek ser cheddar
4 kawałek boczek
sól
pieprz
salsa
nachos
boczek
Sałatka
1 szt. Pomidor
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Wybierz program Manualny lub Boczek (jeśli jest dostępny) i grilluj boczek, aż będzie chrupiący, a następnie odstaw go na bok.
Etap 2 /8
W międzyczasie dopraw mielone mięso solą i pieprzem, a następnie uformuj dwa kotlety (ok. 150 g każdy).
Etap 3 /8
Zrób kciukiem otwór w mięsie i wciśnij dwa plasterki sera cheddar. Pokryj otwór mięsem, aby ser nie wyciekał.
Etap 4 /8
Wybierz program Burger i grilluj kotlety, aż staną się chrupiące.
Etap 5 /8
W międzyczasie przygotuj resztę: posmaruj dolną połówkę bułki sosem salsa i połóż na nim trochę sałatki.
Etap 6 /8
Po zakończeniu grillowania na sałatce połóż kotlet. Na mięsie połóż 1–2 plasterki pomidora.
Etap 7 /8
Wierzch posyp pokruszonymi nachos i boczkiem.
Etap 8 /8
Na koniec posmaruj boczek i nachos sosem salsa, a na wszystko nałóż drugą połówkę bułki.