Pikantna konfitura z mandarynek i chilli
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
10 Mandarynek
1 Strączek chilli
200 g Cebuli
50 ml Oleju
100 g Cukru brązowego
40 ml Octu winnego
Kminu rzymskiego
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W Cook4me rozpoczynamy smażenie. W czasie, gdy misa się rozgrzewa, cebulę kroimy w kostkę, a chilli siekamy w plasterki. Do misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojone składniki. Całość smażymy 10 minut mieszając co 2 minuty.
Etap 2 /3
Wrzucamy mandarynki, zasypujemy brązowym cukrem i wlewamy ocet winny. Gotujemy pod ciśnieniem przez 7 minut.
Etap 3 /3
Włączamy smażenie i gotujemy do zagęszczenia przez ok. 10 minut. Na koniec dodajemy szczyptę kminu rzymskiego i mieszamy. Konfiturę przekładamy do słoiczka i serwujemy z ulubionymi dodatkami.