Brownie
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
165 g Gorzka czekolada
100 g Niesolone masło
60 g Orzechy pekan
2 Jajka
80 g Brązowy cukier
0.5 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
40 g Mąka z niską zawartością glutenu
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wrzuć czekoladę i masło do pojemnika, a następnie włóż pojemnik do podwójnego garnka lub kuchenki mikrofalowej i rozpuść składniki. Grubo pokrusz orzechy pekan.
Etap 2 /6
W dużym pojemniku ubijaj jajka, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy przez 5 minut aż do spienienia i uzyskania gładkiej konsystencji. Ostrożnie wlej czekoladę i roztopione masło do spienionej masy, kontynuując ubijanie. Wymieszaj mąkę z masą, a następnie dodaj połowę posiekanych orzechów pekan i ostrożnie wymieszaj elastyczną szpatułką.
Etap 3 /6
Użyj formy do pieczenia tarty odpowiedniej do objętości masy. Wytnij okrąg z papieru pergaminowego o takiej samej średnicy jak dno formy wysmarowanej masłem. Umieść go w formie, a następnie wlej ciasto i posyp pozostałymi orzechami pekan.
Etap 4 /6
Umieść formę w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 5 /6
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij brownie z formy. Wyjmij papier pergaminowy.
Etap 6 /6
Serwuj na ciepło lub na zimno.