Wielkanocne brownie
- Całkowity czas 37 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
165 g Ciemna czekolada
100 g Miękkie masło
60 g Orzechy pekan
80 g Brązowy cukier
2 Jajko
0.5 łyżeczka Ekstrakt z wanilii
40 g Mąka pszenna
18 Mini jajka czekoladowe
6 Małe dekoracyjne kurczaczki
Cukier puder
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Etap 2 /6
W dużym naczyniu ubij jajka, brązowy cukier i ekstrakt z wanilii przez 5 minut, aż masa stanie się puszysta i gładka. Delikatnie wmieszaj rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas ubijając.
Etap 3 /6
Dodaj mąkę do masy, następnie wsyp połowę posiekanych orzechów i delikatnie wymieszaj elastyczną szpatułką.
Etap 4 /6
Użyj formy do ciasta dopasowanej do rozmiaru Twojego urządzenia. Wytnij krążek papieru do pieczenia o wielkości dna wysmarowanej masłem formy. Umieść go na dnie, następnie wlej ciasto i posyp pozostałymi orzechami pekan.
Etap 5 /6
Umieść formę w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie.
Etap 6 /6
Odstaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij brownie z formy. Usuń papier do pieczenia. Udekoruj brownie jajkami i kurczaczkami, a następnie posyp cukrem pudrem. Podawaj na zimno.