Wielkanocne brownie - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wielkanocne brownie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 165 g Ciemna czekolada

  • 100 g Miękkie masło

  • 60 g Orzechy pekan

  • 80 g Brązowy cukier

  • 2 Jajko

  • 0.5 łyżeczka Ekstrakt z wanilii

  • 40 g Mąka pszenna

  • 18 Mini jajka czekoladowe

  • 6 Małe dekoracyjne kurczaczki

  • Cukier puder

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W naczyniu rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.

  • 165g Ciemna czekolada
  • 100g Miękkie masło
  • 60g Orzechy pekan

Etap 2 /6

W dużym naczyniu ubij jajka, brązowy cukier i ekstrakt z wanilii przez 5 minut, aż masa stanie się puszysta i gładka. Delikatnie wmieszaj rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas ubijając.

  • 80g Brązowy cukier
  • 2 Jajko
  • 0.5łyżeczka Ekstrakt z wanilii

Etap 3 /6

Dodaj mąkę do masy, następnie wsyp połowę posiekanych orzechów i delikatnie wymieszaj elastyczną szpatułką.

  • 60g Orzechy pekan
  • 40g Mąka pszenna

Etap 4 /6

Użyj formy do ciasta dopasowanej do rozmiaru Twojego urządzenia. Wytnij krążek papieru do pieczenia o wielkości dna wysmarowanej masłem formy. Umieść go na dnie, następnie wlej ciasto i posyp pozostałymi orzechami pekan.

  • 60g Orzechy pekan

Etap 5 /6

Umieść formę w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie.

Etap 6 /6

Odstaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij brownie z formy. Usuń papier do pieczenia. Udekoruj brownie jajkami i kurczaczkami, a następnie posyp cukrem pudrem. Podawaj na zimno.

  • 18 Mini jajka czekoladowe
  • 6 Małe dekoracyjne kurczaczki
  • Cukier puder