Łagodne andaluzyjskie gazpacho z migdałami i czosnkiem
- Całkowity czas 6 godz. 21 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 6 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
125 g Blanszowane migdały
2 goździk Czosnek
80 g Czerstwy chleb
18 cl Mleko
18 cl Zimna woda
5 cl Oliwa z oliwek
2 łyżka Ocet winny z czerwonego wina
40 g Świeże zielone winogrona
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wrzuć migdały, czosnek i chleb do miski wypełnionej mlekiem oraz wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 2 godziny. Zachowaj kilka migdałów do dekoracji.
Etap 3 /5
Włóż wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od wcześniej przygotowanej masy. Winogrona zachowaj do dekoracji. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /5
Chłodź przez 4 godziny.
Etap 5 /5
Tuż przed podaniem spryskaj oliwą z oliwek i posyp kilkoma migdałami oraz kilkoma świeżymi zielonymi winogronami.