Ciasto z morelami i migdałami
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
3 Jajko
80 g Cukier
60 g Mąka
50 g Mielone migdały
50 ml Gęsta śmietana
200 ml Mleko
400 g Morela
30 g Prażone płatki migdałowe
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wymieszaj w misce jajka i cukier. Dodaj kwaśną śmietanę, a następnie mąkę i mielone migdały.
Etap 2 /5
Dodaj mleko.
Etap 3 /5
Ułóż morele w wysmarowanej masłem formie Large Cake. Na wierzchu posyp prażonymi płatkami migdałowymi, a następnie dodaj masę. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /5
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki. Serwuj na ciepło lub zimno.