*Andalusian Gazpacho - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Andalusian Gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 21 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

4 osób

  • 350 g Pomidory

  • 1.5 Biały miękki chleb

  • 130 g Ogórek

  • 50 g Cebula

  • 60 g Zielona papryka

  • 58 g Czerwona papryka

  • 2 goździk Czosnek

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Ocet balsamiczny

  • Sól i pieprz do smaku

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 350g Pomidory
  • 1.5 Biały miękki chleb
  • 130g Ogórek
  • 50g Cebula
  • 60g Zielona papryka
  • 58g Czerwona papryka
  • 2goździk Czosnek
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Ocet balsamiczny
  • Sól i pieprz do smaku

Etap 2 /4

Umieścić wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od pomidorów. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 350g Pomidory
  • 1.5 Biały miękki chleb
  • 130g Ogórek
  • 50g Cebula
  • 60g Zielona papryka
  • 58g Czerwona papryka
  • 2goździk Czosnek
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Ocet balsamiczny
  • Sól i pieprz do smaku

Etap 3 /4

Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Etap 4 /4

Tuż przed podaniem udekoruj pokrojonym w kostkę ogórkiem i papryką.