Zupa z młodej kapusty z kaszą pęczak
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Młodej kapusty
200 g Kaszy jęczmiennej pęczak
200 g Marchewki
120 g Cebuli
60 g Masła
2 l Bulionu
Koperku
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżeczka Majeranku
1.5 łyżeczka Garam masala
5 Ziela angielskiego
4 Liście laurowe
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w talarki.
Etap 2 /4
Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy marchewkę i cebulę. Całość podsmażamy przez 4 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /4
Kapustę dość grubo siekamy.
Etap 4 /4
Do urządzenia dodajemy kapustę i wlewamy bulion. Dodajemy wszystkie przyprawy i posiekany koperek, a następnie gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 20 min.